неделя, 27 януари 2013 г.

Декупаж

Декупаж

  


Декорирана дървена кутия


Днес в раздела "Избрахме за вас", ще ви представим интересна идея за тематичен декупаж. Идеята е подбрана от списанието "Laboratorio di decoupaj (брой 84/октомври 2012г.)


Необходими материали и инструменти:

  • Дървена кутия
  • Хартия декупаж
  • Акрилни бои - слонова кост, лешник, синьо(цвят океан), бяло, бисквитено и шоколадова
  • паста Флаш или http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/11/blog-post_17.html
  • Моделираща паста-бяла, кафява
  • бисквити-поне 2 вида
  • ножица
  • четки
  • декупажно лепило или лепило Ц 200
  • финален лак на водна основа


отрязък 2

1. С плоска четка с натурален косъм и акрилна боя, цвят слонова кост, минете първият "ред" боя върху дървената кутия. Четката трябва да е "суха, а излишното количество боя попивайте от четката, с помощта на домакинска хартия. Четката движете само в една посока-например отгоре на долу. Полученият ефект се вижда на отрязък номер 2.
2. Същите движения повторете с четката, като смените посоката на движение, този път от ляво на дясно, като използвате акрилната боя-морско синьо. Оцветете цялата кутия по аналогичен начин, като редувате слонова кост с морско синьо до получаване на желаната от вас тоналност. Винаги изчаквайте изсъхването на единият слой боя, преди да започнете да нанасяте следващият цвят. Ръбовете на кутията оцветете с цвят морско синьо.3. Със акрилна боя, цвят лешник оцвeтете краищата на ръбовете, за да постигнете ефект "остаряло".

4. От декупажната хартия отрежете картинките, които са ви необходими.


отрязък 3


5. Отрязъците поставете във вода за кратко, извадете и подсушете. Работете внимателно, за да не ги повредите.

6. С декупажното лепило, покрийте задната страна на декупажния отрязък.

7. Поставете картинките в желаната позиция. С плоска четка, с леки движения от средата към краищата пригладете добре, като внимавате под повърхността на картинката да не се образуват балончета с въздух.
 8. С пастата "flash" пригответе едно топче с големина на маслина от бурканчето А (бяла)и едно топче със същата големина от бурканче Б (жълта). Размесете двете топчета добре и с получената моделираща маса покрийте избраните от вас бисквити, които после ще използвате за декорация на кутията за чай. Изчакайте 5 минути. Когато пастата се втвърди имате готови форми за бисквити.
или използвайте нашият урок с обяснения как да си направим силиконови калъпи ето тук http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/11/blog-post_17.html
9,10,11,13,14,15. От моделираща паста направете топчета с големината на маслина. Разстелете добре в получените форми. Отлепете, загладете, ако има нужда и оставете да изсъхне. След пълното изсъхване на моделираните бисквитки, оцветете с подходящата акрилна боя. Залепете върху капака на кутията, с топъл силикон или лепило Ц 200 с прибавка на парченце студен порцелан, "размито" в лепилото.
16. Завършете, като минете няколко пъти цялата повърхност на кутията с лак на водна основа-матов.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr