вторник, 23 юли 2013 г.

Гипсови декорации

Гипсови декорации направи си сам

Необходими материали:

3 чаши гипс
2 чаши вода


В съд се налива първо водата. Към нея се насипва постепенно пресятият гипс при непрекъснато бъркане, за да не се получат бучки.
 


Готовата смес се излива в подбраните форми (пластмасови или силиконови, намазани предварително с течен парафин или бебешко олио. Колкото формите са по-добре намазани, толкова по-лесно се отлепят!!След изливането на сместа, по формите се почуква внимателно с някакъв предмет, като целта е да се изкара въздухът останал в сместа. Освен специални форми за гипсови отливки може да се използват всякакви други контейнери:Готовите изделия могат да бъдат покрити с акрилен грунд ( http://semeistvoadams.blogspot.it/2013/02/blog-post_16.html ), който им придава здравина и после да бъдат оцветени с акрилни или темперни бои и да бъдат декорирани с различни моделиращи пасти.А как е направен този невероятен дворец, изцяло от гипсови форми можете да прочетете ето тук:

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr