вторник, 1 октомври 2013 г.

Картина 3D от студен порцелан

Картина 3D от студен порцелан

Тъй като сме в темата за декорациите 3Д ви предлагаме и една идея за тридименционална картина, направена изцяло с продукти "направи си сам": студен порцелан, гипс, акрилен грунд.
За основа на картината използвах готова дървена рамка, която имаше подходяща правоъгълна дървена основа.
Подготвянето на основата е еднакво с това на декупажа - нанасят се няколко слоя акрилен грунд, като слоевете се кръстосват. После основата се изшкурва добре и праха се отстранява с мека кърпа.

http://semeistvoadams.blogspot.it/2013/09/blog-post_12.html#.UkrlcVJH7IU

С акрилен грунд се минава и дървената рамка, като ако рамката е вече лакирана, то е добре да се изшкури, за да "хване" впоследствие акрилният грунд.
Фонът на картината е направен с разредени акрилни бои и след това върху основата е пренесен с молив предварително скицираният модел.За придаване на обем на отделните елементи от студен порцелан е използвано алуминиево фолио. И в статията за студения порцелан сме обяснили необходимостта от "пълнеж от фолио" в елементите 3D от студен порцелан:
http://semeistvoadams.blogspot.it/2012/09/blog-post_7.html#.Ukrj9VJH7IU


За боядисване са използвани акрилни бои. За направа на част от клоните е използван гипсов разтвор с гъстотата на каша. Това е подобен на разтвора, с който в много от статиите в интернет е използван за направата на ствола на дърветата от мъниста.
Релефът върху гърба на пауна и опашката е направен с обикновен кръгъл шприц, поставен при оформяне под наклон.Цъфналите цветчета също са направени от гипсов разтвор, но по рядък, като отделните листенца, са всъщност капки от разтвора.

Рамката на картината е оформена с наслояване на обикновен акрилен грунд, като отгоре е боядисана с много разредена акрилна боя.


Цялата картина е покрита с финален лак на водна основа.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr