сряда, 30 април 2014 г.

Стаен ароматизатор "направи си сам" с морска и каменна сол

Стаен ароматизатор "направи си сам" с морска и каменна сол




Ароматизаторите с каменна сол са много практични и красиви, особено ако солта е на едри кристили. Хубавото на тези ароматизатори е, че не се развалят и са практически вечни, необходимо е само от време на време да се добавят по няколко капки етерично масло.
Идеята намерих в интернет и реших да я изпробвам. Трудното обаче беше да намеря каменна сол на едри кристали. единствената, която успях да намеря бе ситно смляна.

петък, 25 април 2014 г.

вторник, 22 април 2014 г.

Как да си направим цветни буркани и шишета

Как да си направим цветни буркани и шишета




Преди време в Pinterest, намерих тази интересна идея за направа на цветни буркани. За какво можем да ги използваме-за интересни интериорни решения като тези тук:

понеделник, 14 април 2014 г.

Козуначни кифлички и малки козуначета

Козуначни кифлички и малки козуначета



След като вече ви дадох моята успешна рецепта за козунак на конци искам да ви покажа няколко снимки отблизо на отлично втасалото тесто и какви кифлички и малки кръгли козуначета спретнах от него.

петък, 11 април 2014 г.

Великденски козунак със свинска мас

Великденски козунак със свинска мас







По пътя на експериментите ми за хубав и сладък великденски козунак на конци, направих и този козунак замесен със свинска мас. Получи се бухнал и сладък, с по-малко конци обаче, може би защото го месих твърде малко, признавам си го... ;) Иначе резултата е доста впечатляващ, както се вижда на снимките по-долу.

четвъртък, 10 април 2014 г.

Мраморни великденски яйца - яйца боядисани с люспи от лук

Мраморни великденски яйца -  яйца боядисани с люспи от лук





На тази идея попаднах в сайта liveinternet.ru и идеята ми хареса, понеже не изисква нито много средства нито много време, а резултата са красиви мраморни великденски яйца.

вторник, 8 април 2014 г.

Козунак на конци-изпитана рецепта!!!

Козунак на конци-изпитана рецепта!!!




Много отдавна търся и пробвам рецепти за козунак, но все не ми се получава абсолютно перфектен... до днес!






Днешната рецепта ми е подарък от моя италианска приятелка, която пък има рецептата от курса по готварство, който посещаваше, т.е оригинална 100 на 100 ;).


За много от хората Италия е известна с т. нар. Панетоне (Panettone), много обаче не знаят, че "Панетонето" се приготвя само за коледните празници. 

За великденските, в Италия се яде така наречената Kоломба (Colomba Pasquale).


понеделник, 7 април 2014 г.

Кошница с техниката Папие маше

Кошница с техниката Папие маше





Създаването на предмети с техниката папие маше е забавно и евтино удоволствие. Необходими са ни стари вестници, лепило Ц 200 и основа върху която да направим избраната форма. 

събота, 5 април 2014 г.

Шарени яйца-магнити по метода "крокодилска кожа"

Шарени яйца-магнити по метода "крокодилска кожа"





За да направим тези магнити са ни необходими:

вторник, 1 април 2014 г.

Гипсови яйца, великденски магнити

Гипсови яйца, великденски магнити







Етап 1: Гипсова отливка

Необходими материали:
3 чаши ситен гипс
2 чаши вода