петък, 26 септември 2014 г.

Рециклиране на стари дискове CD-1

Рециклиране на стари дискове CD




Ровейки из Интернет попаднах на интересен сайт: sashlyr.blogspot.com с подробни обяснения по темата как можем да направим бижута от стари дискове.

сряда, 17 септември 2014 г.

Магнити за хладилник направи си сам

Магнити за хладилник от студен порцелан




Забавни магнити за хладилник, лесни, по метода направи си сам.

петък, 12 септември 2014 г.

Пано направи си сам с домашна гипсова структурна паста

Пано направи си сам с домашна гипсова структурна паста




Гипсът е материал, лесен за обработка и съхранение и най-вече евтин като цена, с големи възможности за правене на най-различни по размер и вид декорации.
Ето една идея, която ми дойде тези дни: да направя релефна картина като използвам гипсова структурна паста.

понеделник, 8 септември 2014 г.

Как се слага надпис на снимка

Как се слага надпис на снимка



Всяка една снимка е обект на авторско право. Това важи с пълна сила и за снимките на автори на ръчно изработени предмети, картини и т.н. Много често обаче автори, поради незнание пропускат да поставят надписи на снимките си. В резултат на това, една снимка, веднъж "качена" в Интернет, може да се разпространява из мрежата, копира и прекопира, без да е ясно кой е нейният автор.
Днес, ще ви покажем най-лесният и елементарен начин за поставяне надпис на снимка, който всеки може да направи без да има нужда да "тегли" никакви програми!

петък, 5 септември 2014 г.

Успешно-неуспешен опит за правене на декоративни свещи

Декоративни свещи


Използвани са най-обикновени свещи за осветление със състав 100% парафин.

TIRAMISU/ Моята успешна рецепта за Тирамису

Моята успешна рецепта за Тирамису /Tiramisu/





От няколко години изпробвам различни рецепти за тирамису, но резултата все не беше напълно задоволяващ: по оригиналната рецепта с разбити белтъци, крема се втечнява много бързо, да не говорим пък колко е опасно в летните жеги да ползваме сурови яйца...

но ето че последната изпробвана рецепта, с някои модификации тук-там се оказа точно това което търсех: тирамисуто е стегнато и се реже на хубави и равни парчета, крема не се втечнява, а ако се остави за 20-тина минути във фризера се превръща в чудна сладоледена торта.