сряда, 30 април 2014 г.

Стаен ароматизатор "направи си сам" с морска и каменна сол

Стаен ароматизатор "направи си сам" с морска и каменна сол




Ароматизаторите с каменна сол са много практични и красиви, особено ако солта е на едри кристили. Хубавото на тези ароматизатори е, че не се развалят и са практически вечни, необходимо е само от време на време да се добавят по няколко капки етерично масло.
Идеята намерих в интернет и реших да я изпробвам. Трудното обаче беше да намеря каменна сол на едри кристали. единствената, която успях да намеря бе ситно смляна.

вторник, 22 април 2014 г.

Как да си направим цветни буркани и шишета

Как да си направим цветни буркани и шишета




Преди време в Pinterest, намерих тази интересна идея за направа на цветни буркани. За какво можем да ги използваме-за интересни интериорни решения като тези тук:

понеделник, 14 април 2014 г.

Козуначни кифлички и малки козуначета

Козуначни кифлички и малки козуначета



След като вече ви дадох моята успешна рецепта за козунак на конци искам да ви покажа няколко снимки отблизо на отлично втасалото тесто и какви кифлички и малки кръгли козуначета спретнах от него.

петък, 11 април 2014 г.

Великденски козунак със свинска мас

Великденски козунак със свинска мас







По пътя на експериментите ми за хубав и сладък великденски козунак на конци, направих и този козунак замесен със свинска мас. Получи се бухнал и сладък, с по-малко конци обаче, може би защото го месих твърде малко, признавам си го... ;) Иначе резултата е доста впечатляващ, както се вижда на снимките по-долу.

четвъртък, 10 април 2014 г.

Мраморни великденски яйца - яйца боядисани с люспи от лук

Мраморни великденски яйца -  яйца боядисани с люспи от лук





На тази идея попаднах в сайта liveinternet.ru и идеята ми хареса, понеже не изисква нито много средства нито много време, а резултата са красиви мраморни великденски яйца.

вторник, 8 април 2014 г.

Яйца, декорирани с техниката "Ебру"

Яйца, декорирани с техниката "Ебру"



Козунак на конци-изпитана рецепта!!!

Козунак на конци-изпитана рецепта!!!




Много отдавна търся и пробвам рецепти за козунак, но все не ми се получава абсолютно перфектен... до днес!






Днешната рецепта ми е подарък от моя италианска приятелка, която пък има рецептата от курса по готварство, който посещаваше, т.е оригинална 100 на 100 ;).


За много от хората Италия е известна с т. нар. Панетоне (Panettone), много обаче не знаят, че "Панетонето" се приготвя само за коледните празници. 
За великденските, в Италия се яде така наречената Kоломба (Colomba Pasquale).

понеделник, 7 април 2014 г.

Кошница с техниката Папие маше

Кошница с техниката Папие маше





Създаването на предмети с техниката папие маше е забавно и евтино удоволствие. Необходими са ни стари вестници, лепило Ц 200 и основа върху която да направим избраната форма. 

Translate

Flickr