четвъртък, 22 май 2014 г.

Еко брикети от вестници

Еко брикети от вестници "направи си сам"






Тази идея за рециклиране на стари вестници, ми попадна в един латиноамерикански сайт. Идеята е да се направят свитъци във форма на парче дърво, които после да се използват при отопление. Така например може да спестите много място с подреждането на мазата...


събота, 17 май 2014 г.

Лоза бонзай от студен порцелан/ Wine bonsai

Лоза бонзай от студен порцелан/ Wine bonsai





Всичко започна с идеята за един пoдарък за св. Валентин и трифон Зарезан едновременно: Бъчва с 2 сърца, грозд и лозови листа. В крайна сметка, не се получи, или поне мен не ми хареса достатъчно и реших променя първоначалната идея и да направя малка лоза-бонзай.



неделя, 11 май 2014 г.

Наполеони с крем и фунийки от многолистно тесто

Наполеони с крем и фунийки от многолистно тесто













Десертът Наполеон", приготвен от многолистно тесто, беше много популярен преди няколко години. За съжаление, в мрежата не се намира оригиналната рецепта за крема този сладкиш, но с яйчен крем резултата е също толкова добър.

четвъртък, 8 май 2014 г.

Домашна италианска "паста"/ Maccheroni fatti in casa

Домашна италианска "паста"/ Maccheroni fatti in casa



Италианската паста, наречена "maccheroni" е типична традиционна рецепта за Южна Италия. В древността за направата им ползвали метална квадратна спица от чадър. 
В днешно време се използват квадратни шишoве подобни на куки за плетене, някои използват направо куки, а други бамбукови шишчета.

Италиански домашни спагети - Pici toscani

Италиански домашни спагети - Pici toscani





"Pici" или "pinci toscani" са домашни макаронени изделия, приличащи на спагети, но малко по-дебели, типични за южната част на Тоскана. 
Точният термин, който италианците използват за всички видове макаронени изделия е "паста" (pasta), а за тези, домашно приготвени, каквито са и "pici toscani" наричат "паста фатта ин каза" (pasta fatta in casa). Обикновено италианската домашна "паста" се приготвя не от брашно, а от двойно смлян грис, но в този случай се използва обикновено бяло брашно и резултатът е перфектен. Единствената разлика е във връмeто за готвене.
Pici toscani са дълги и овални, приготвят се лесно, с малко продукти и носят духа на истинската, домашно приготвена италианска "pasta".

понеделник, 5 май 2014 г.

Маслени бисквитки с ягодово сладко

Маслени бисквитки с ягодово сладко



Вкусни, вкусни и топящи се в бисквити от ронливо маслено тесто ви предлагаме днес, като рецептата е изключително лесна и бърза.

събота, 3 май 2014 г.

Силиконови калъпи 2-ри вид - със силикон и царевично нишесте

Силиконови калъпи 2-ри вид - със силикон и царевично нишесте



Преди доста време ви показах как правя силиконови калъпи от обикновен санитарен силикон. Сега ви показвам една друга разновидност на тази идея, която открих случайно в интернет, с прибавяне на царевично нишесте.

петък, 2 май 2014 г.

Американски понички/ Doughnuts/ Donuts

Американски понички/ Doughnuts/ Donuts

Малко история:

В Америка са разпространени от холандците (холандски заселници в Северна Америка) и били познати под името  “олиекоецкен”, което означавало пържени тортички (които в Холандия се приготвяли по време на Коледа).

Translate

Flickr