Рецепта за тарта (на ит. crostata) с различни пълнежи
В интернет можете да намерите много рецепти за това, как се прави тесто за тарта. В най-общи линии, тартата е печен десерт от бисквитено тесто, което се приготвя бързо и лесно. Пълнежът е най-различен - яйчен крем и пресни плодове или рикота и ягодово сладко или с кайсиев мармалад и т.н
Рецептата, която аз ви предлагам е от мой познат, който посещава курс за готвачи в Италия. Резултата е ронливо и пръхкаво тесто, което в комбинация с различни плънки направо се топи в устата и се превръща в неустоимо изкушение.
Из интернет може да намерите много статии за това как се прави гипсова отливка ръка в ръкавица. Повечето обаче, като резултат, на мен не ми харесват, защото са твърде разперени и имат нeeстествена форма.
Металните листове дават възможност за изработване на различни типове декорации, като остава на нас изборът дали за покриването им ще използваме декупаж или просто ще ги оцветим с боя. При декорирането могат да се изработват цели композиции или както днес ще ви покажем в тази публикация, само отделни елементи.