Роял Айсинг/ Royal Icing/ Glassa Reale
В тази публикация ще ви покажем как се прави крем за декориране от белтъци, наречен Роял Айсинг. Източник на рецептата е сайта: http://www.sinmimadre.com/recetas/en-la-cocina/como-hacer-glasa-real.
- 100 грама пудра захар
- ½ белтък
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
Сложете в купа белтъка и разбийте, докато започне да се пени.
Прибавяйте по една супена лъжица захар и разбивайте, докато се поеме добре от сместа. Повтaряйте, докато сместа поеме цялото количество захар.
За начинаещи като мене мога да дам няколко съвета: От опита (за седмица направих около 7 пъти Роял Айсинг) съветвам:
При първоначалното разбиване на белтъка е добре да го разбиете малко, не го правете на сняг, защото после е трудно да се определи на око гъстотата на айсинга. разбийте, да се запени белтъка и после веднага започнете да прибавяте пудрата захар.
Разбивайте и прибавяйте по лъжица. Мерките по-горе са доста ориентировъчни, тъй като зависи от големината на яйцето.
Как може да проверите гъстотата на айсинга: Потопете пръст в сместа, ако не се задържа и покапва веднага, значи има нужда от още пудра захар.
Когато сместа е готова изглежда така:
Ако сместа е гъста се разрежда с лимонов сок, ако е рядка, значи и трябва още пудра захар.
Съхранявайте за кратко, в затворен съд, покрито с найлонче и затворено с капак. Сместа съхне на въздух и се втвърдява, затова при съхранение, трябва да е добре покрита.
Ако ви се струва че по време на съхраняването сместа се е сгъстила прибавете 1-2 капки лимонов сок и разбъркайте.
Ако ви се струва че по време на съхраняването сместа се е сгъстила прибавете 1-2 капки лимонов сок и разбъркайте.
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
Рецептата е много полезна, но искам да попитам ако не мога да консумирам лимонов сок, мога ли да го заместя с нещо, или да го изключа въобще?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Петя! Аз лично не съм изпробвала да правя айсинга с друго, различно от лимонов сок, но ето, какво друго препоръчат в мрежата:
ОтговорИзтриване"Royal Icing (Крем Роял, белтъчна глазура) включва в състава си основно яйчни белтъци (сурови, пастьоризирани, на прах), стабилизатор (cream of tartar (винен камък)
Royal Icing:
* ½ с.л. белтъци на прах
* ¼ ч.ч.топла вода
* щипка винен камък/ cream of tartar
* 2 ч.ч. (0.454 кг.) пудра захар
Или:
няколко капки бял оцет за стягане на белтъците
:) Надявам се да съм била полезна!!!
Ако го разбивам на ръка, дали ще стане?
ОтговорИзтриванеСигурно да, тъй, като целта е да се поеме захарта от белтъците, а не да ги правим на сняг...
ОтговорИзтриванеБлагодаря,за подробните обяснения- ще опитам
ОтговорИзтриванеА ЗА ДАНТЕЛА СТАВАЛИ
ОтговорИзтриванетрябва сместа да е достатъчно гъста
ИзтриванеЗдравейте! Искам да попитам дали мохе да се използва за слепване на конструкцията на джинджифилова къща
ОтговорИзтриванеда можете да ползвате роял айсинг, бял шоколад също става
ОтговорИзтриване