Роза от захарно тесто
/ как да я направим най-лесно в домашни условия
Розите никога не са били моята сила и въпреки, че съм изгледала много обяснения, все ми е трудно да получа задоволителен резултат.
Минала седмица трябваше да напрaвя торта за рожден ден, без специални изисквания за украсата.
Реших да са рози и ето как бързо ги спретнах:
От захарното тесто направих 7-8 топчета. Вземах прозрачно фолио, поставям топчето върху фолиото, загъвам го пак с фолио и натискам отгоре, за да изтъня тестото.
Ако е лепкаво, посипваш по малко пудра захар без да прекаляваш.
По добре е да се натиска с широката част на дланта, понеже става по гладко (с пръсти се нацепват ръбчетата на листото).
Листчетата се нареждат едно върху друго със застъпване. Навиват се като в началото е по-стегнато, за да направим център, а после по-рехаво.
Когато стигнем до това положение завиваме с пръсти краищата на крайните листа. Правим още 3-4 топчета и към готовата роза добавяме още няколко листа, за да я направим по-голяма.
Най-вероятно розата се е получила доста висока, затова с ножица отрязваме част от долната страна:
Получените рози сушим върху поднос, застлан с хартия за печене:
Други детайли от композицията:
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
Много е красива, ще се прабвам и аз да направя
ОтговорИзтриванеУспех и ако има нещо неясно, питайте!
ОтговорИзтриванеМного са лесни, аз също ги пробвах.
ОтговорИзтриване