Козунак на конци в хлебопекарна
Необходими продукти:
бяло брашно на София мел - 500 гр.
1 яйце и 1 жълтък+ прясно мляко (общо обема на яйцата и млякото трябва да е 300 ml)
мазнината е 2 суп. лъжици студено масло (на парченца)
Захар - 130 гр.
Излейте течността (прясното мляко и яйцата). Поставете студеното краве масло.
Поставете пресятото брашно, направете кладенче и в него поставете натрошената мая. Посипете маята с малко захар и насипете останалата захар наоколо.
Поставете настъргана лимонова кора, лимонова есенция и ако обичате и малко канела.
Аз пекох козунака на програмата за бял хляб -3.05 часа, но може и на програмата за пълнозърнест, която е по-дълга-3.15 часа, теглото на 1000 г. и кората -"тъмна".
Когато сте готови натиснете бутона Старт/Стоп.
При звуковия сигнал на машината добавих стафиди и захаросани портокалови корички.
Отгоре намазах с белтък и поръсих със захар, преди да се започне програмата печене (индикация на дисплея).
Втаса толкова много че полепна по стъклото и като го извадих го дозапекох за 5 минути само отгоре в предварително загрята фурна.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
Няма коментари:
Публикуване на коментар