петък, 31 август 2012 г.

Дръвче бонсай с изкуствен бисер от пластмасови бутилки

Дръвче бонсай с изкуствен бисер от пластмасови бутилки
Който, като нас се е ровил много из интернет, със сигурност е виждал прекрасните дръвчета-бонсаи на руските майсторки на бисероплетенето. По техния пример, в този урок за начинаещи, ние (без претенции за гениалност ; )) ще се опитаме да ви дадем някои практични съвети, полезни линкове и много снимков материал, с конкретни обяснения. Приятно четене!!!

Необходими материали:

медна тел 0,3 мм (тази на снимката е от стар ел. кабел)
листа от пластмасови бутилки 
памучен конец (или мулине)
Ц200 (поливинилацетатно лепило) 

Листата от пластмасови бутилки, естествено могат да бъдат заменени с полускъпоценни камъни, перли или мъниста. Единият край на телта се промушва през отвора на "перлата" и се усуква с въртеливо движение.Следващата стъпка е да намажем обилно с Ц 200 участъка от телта, върху който ще навиваме памучния конец. Навиваме плътно на дължина около 1-1,5 см, след което отрязваме конеца и прилепяме края с малко лепило. Повтаряме същата процедура и със следваща клонка.
Видео урок-листа от пластмасови бутилки

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr