вторник, 29 януари 2013 г.

Как се прави Роял Айсинг/ Royal Icing/ Glassa Reale

 Роял Айсинг/ Royal Icing/ Glassa Reale


В тази публикация ще ви покажем как се прави крем за декориране от белтъци, наречен Роял Айсинг. Източник на рецептата е сайта: http://www.sinmimadre.com/recetas/en-la-cocina/como-hacer-glasa-real.

  • 100 грама пудра захар 
  • ½ белтък
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок

Начин на приготвяне:



Сложете в купа белтъка и разбийте, докато започне да се пени. 















Прибавяйте по една супена лъжица захар и разбивайте, докато се поеме добре от сместа. Повтaряйте, докато сместа поеме цялото количество захар.
























За начинаещи като мене мога да дам няколко съвета: От опита (за седмица направих около 7 пъти Роял Айсинг) съветвам:















При първоначалното разбиване на белтъка е добре да го разбиете малко, не го правете на сняг, защото после е трудно да се определи на око гъстотата на айсинга. разбийте, да се запени белтъка и после веднага започнете да прибавяте пудрата захар.




Разбивайте и прибавяйте по лъжица. Мерките по-горе са доста ориентировъчни, тъй като зависи от големината на яйцето.
Как може да проверите гъстотата на айсинга: Потопете пръст в сместа, ако не се задържа и покапва веднага, значи има нужда от още пудра захар.





Когато сместа е готова изглежда така:















Ако сместа е гъста се разрежда с лимонов сок, ако е рядка, значи и трябва още пудра захар.


Съхранявайте за кратко, в затворен съд, покрито с найлонче и затворено с капак. Сместа съхне на въздух и се втвърдява, затова при съхранение, трябва да е добре покрита. 
Ако ви се струва че по време на съхраняването сместа се е сгъстила прибавете 1-2 капки лимонов сок и разбъркайте.

































Оцветявайте със сладкарски бои, най-добре на прах или гел.



P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

9 коментара:

  1. Рецептата е много полезна, но искам да попитам ако не мога да консумирам лимонов сок, мога ли да го заместя с нещо, или да го изключа въобще?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Петя! Аз лично не съм изпробвала да правя айсинга с друго, различно от лимонов сок, но ето, какво друго препоръчат в мрежата:
    "Royal Icing (Крем Роял, белтъчна глазура) включва в състава си основно яйчни белтъци (сурови, пастьоризирани, на прах), стабилизатор (cream of tartar (винен камък)

    Royal Icing:

    * ½ с.л. белтъци на прах
    * ¼ ч.ч.топла вода
    * щипка винен камък/ cream of tartar
    * 2 ч.ч. (0.454 кг.) пудра захар
    Или:
    няколко капки бял оцет за стягане на белтъците
    :) Надявам се да съм била полезна!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ако го разбивам на ръка, дали ще стане?

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурно да, тъй, като целта е да се поеме захарта от белтъците, а не да ги правим на сняг...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря,за подробните обяснения- ще опитам

    ОтговорИзтриване
  6. А ЗА ДАНТЕЛА СТАВАЛИ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. трябва сместа да е достатъчно гъста

      Изтриване
  7. Здравейте! Искам да попитам дали мохе да се използва за слепване на конструкцията на джинджифилова къща

    ОтговорИзтриване
  8. да можете да ползвате роял айсинг, бял шоколад също става

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr