неделя, 6 януари 2013 г.

Китайски зодиак/ Дракон

Китайски зодиак/ Дракон
"Два дракона се борят за един скъпоценен камък.
Кой от двамата ще го получи? "
Този, който го изгуби, не му липсва ;
този, който го спечели няма нужда от него."


Joshu


Драконът е едно от най - старите животни символи, чиито стилизирани изображения са украсявали древните бронзови съдове, още дори преди появата на писмените знаци.

Дракон от епохата Танг (618-907 пр.Хр.)В азиатската митология, за разлика от западната, драконите не са зли същества. Те вдъхват страх, но са мъдри и справедливи, носители на късмет и богатство.
Най-често, драконът в древен Китай се среща като божество на водните стихии.
Една от легендите разказва за четири дракона живеeли в онези времена, когато по земята нямало ни реки, ни езера.
Съществувало само Източното море. Веднъж на земята настъпила голяма суша и хората нямало, с какво да се препитават. Четирите дракона съжалили човеците и се явили пред Нефритения Император-повелител на небето, земята и моретата, за да измолят дъжд за хората.Императорът отказал. Тогава драконите полетели, към своя дом - Източното море, загребали вода с устата си и я занесли на хората. Разгневен, Императорът ги заточил на четири високи планини.
Края на тази легенда гласи, че добротата на драконите била толкова голяма, че те се превърнали в четери реки, които потекли надолу, за да напоят полета и долини.


Родени под знака на едно от най - почитаните и уважавани животни в Китайския хороскоп, Драконите са сякаш естествено създадени от природата, за да играят важна роля и да заемат престижно и лидерско място в социалния и политическия живот.
Дали са обичани или мразени, тези които са родени под знака на Дракона никога не остават незабелязани. Силата на характера, упоритостта и енергията, която влагат във всичко са някои от характеристиките, които ги правят толкова специални личности.
Драконът е всемогъщ. Той е привлекателен, атрактивен, пълен с жизненост и сила. В Китай, Драконът е знакът за императора на Китай или мъжкия елемент Ян. Драконът е символ на власт и богатство.

Справедливо е да се каже, че хората, родени в годината на дракона имат естествена харизма и със сигурност са надарени със сила и късмет. Малко вероятно е роденият под знака на Дракона да мине незабелязано по време на парти или да получи второ място в ситуация на конкуренция. Драконът има активен ум и показва силен интерес към света около себе си. Той е уверен в себе си достатъчно, за да знае как да направи добро впечатление.
Драконите правят всичко с размах и в голям мащаб. Егоистично - амбициозни и егоцентрични на ръба на мегаломанията. Не се спират пред нищо и никого, за да получат това, което искат.
Човек, роден през тeзи години носи короната на съдбата, и е в състояние да постигне чудесни резултати, ако знае как да използва своята изключителна енергия, интелект и талант. Драконът обича да бъде в центъра на вниманието, но същите тези егоцентрични хора, могат да бъдат и много смели и самоотвержени по отношение на другите. Ако приятел на Дракона се сблъска с проблем, той е винаги готов да предложи помощта си.И когато другите вече изоставят бойното поле, драконът прави крачка напред и решава проблема с власт и достойнство.


Драконите изискват винаги действията, извършени от тях или от другите да са ефективни. Поради тази причина се изненадват винаги, когато другите не могат да се справят с поставена задача.
При съвместна работа, Драконът е винаги концентриран максимално и обсебен емоционално от поставения конкретен проблем и не може да понесе някой, който не взема конкретната работа присърце като него.
Перфектните позиции за Драконите са: крал, главнокомандващ армия, политик, музикант, поет, художник, еко и био инженер, брокер, спортист, директор на компания, изследовател, адвокат или юрист.
Родени под знака на Дракона:
16 февруари, 1904 - 3 февруари, 1905: Елемент - Дърво
3 февруари, 1916 - 22 януари, 1917: Елемент - Огън
23 януари, 1928 - 9 февруари, 1929: Елемент - Земя
8 февруари, 1940 - 26 януари, 1941: Елемент - Метал
27 януари, 1952 - 13 Февруари, 1953: Елемент - Вода
13 февруари, 1964 - 1 февруари, 1965: Елемент - Дърво
31 януари, 1976 - 17 февруари, 1977: Елемент - Огън
17 февруари, 1988 - 5 февруари, 1989: Елемент - Земя
5 февруари, 2000 - 23 януари, 2001: Елемент - Метал
23 януари, 2012 - 9 февруари, 2013: Елемент - Вода
2024 - 2025: Елемент - Дърво


Но Драконите не са всички еднакви. Всяка тяхна година е свързана с един от петте елемента (дърво, огън, земя, метал и вода), който със своето влияние, определя някои от нюансите в характера на Драконите, като повишава или намалява някои тенденции в поведението им. Всеки един от тези пет типа се повтаря само веднъж на всеки шестдесет години.
Воден Дракон
За тези, които са родени под този знак, животът изглежда като работа: всичко е специфично и конкретно, заемат се с всичко с постоянство и упоритост, но винаги постигат набелязаната цел.
Хората, родени под този знак не живеят само разчитайки на късмета си, а искат да заслужат, всичко което имат.

Водата има успокояващ ефект върху безстрашния темперамент на Дракона и му позволява да пренасочва ентусиазма си, което го прави по-внимателен към другите. Водният Дракон може да направи "крачка назад", за да направи преоценка на ситуацията, тъй като познава изкуството на търпението и не желае да е под светлината на прожекторите, както другите дракони. Вследствие на това взема интелигентни решения и работи добре заедно с други хора.
Въпреки това, може да не успява да реализира плановете си, ако не обмисли добре идеите си или ако започва нови проекти, преди да е завършил вече започнатите.
Балансът на водата прави водният Дракон по-малко егоистичен, по-отворен към предложения и критики, "по-дипломатичен", мъдър, надежден, креативен и успешен в дипломацията.

Комуникативен, изразителен, но винаги дискретен, водният дракон може да устои на всяка съпротива и пречки, без да покаже страх или раздразнение, с мълчание, дипломация и завидно постоянство.
Гъвкав и дипломатичен се съчетава добре с родените под знака на елементите дърво и метал, а не е съвместим нито с тези от елемента огън, защото ги "затваря" и депресира, нито на с тези от елемента земя, от които се чувства "ограден" и ограничен.


Дървен Дракон

Дървото прави този тип дракони по-креативни от останалите. Драконите, родени под влиението на елемента дърво са приятелите, които всеки би искал да притежава - солидни, лоялни и толерантни. Достойнствата на този знак го прави истински пример за подражание.
Любопитни и либерални, "дървените" дракони да предлагат оригинални идеи и са отворени и към гледните точки на другите. Те са новатори, творци и практици едновременно и ценят изкуството във всичките му форми. Като цяло са по-малко претенциозни от други видове дракони. Имат способността работят в екип, заедно с други хора, за да изградят един проспериращ и щастлив живот за себе си. Прями са с околните, но понякога са склонни да се налагат, дори дискусията да е просто приятелска.
Те са много добри в теорията и анализирането, защото се ръководят от логиката и разума. Имат много развито творческо мислене и новаторски подход към решаване на поставени проблеми, но малко дезорганизирани. Щедри и сговорни с другите хора, винаги се стремят да са тактични и толерантни.
Сферата, в който "дървените дракони" се реализират най-добре е сантименталната. Там те изграждат една стабилна връзка, спокойна и силна, страстна и богата на разнообразие и дълбоки чувства. Адаптивни и гъвкави личности, те "лесно да се огъват" и могат да са полезни в много и най-различни сфери.
Въпреки положителните си качества, когато срещне конкуренция, "дървеният Дракон става "неустрашим и силен", както повечето от Драконите.


По успешни са в професии с интелектуалнен характер, но могат да бъде също и отлични майстори.
Трябва да си избират сътрудници от елемента Вода, от които получават насърчение и помощ, както и от тези от типа Огън, които ги подкрепят, като им предоставят ценни идеи. Доминират, но в същото време се съчетават добре с типа Земя, но трябва да стоят надалеко от типа Метал, които ги манипулират и унищожават без милост.

 ...

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr