неделя, 10 май 2015 г.

Цветя от керамична паста

Цветя от керамична паста





След като в предходния пост публикувахме подробната рецепта за приготвянето на керамична паста, ето и няколко съвети и препоръки за нейното използване:


Керамичната паста, след като е добре омесена е мнoго пластична и може да се използва както за фини, така и за дебели предмети. Удобна е за работа и се моделира лесно, както студения порцелан. 






























* * *




















Предимството на керамичната паста, че може да се моделират по дебели предмети, без тя да се деформира при съхнене, както порцелана, без да се налага да се прави основа от алуминиево фолио.











Пастата изсъхва равномерно, на топло място, без влага и когато е напълно изсъхнала, почуквайки по нея, издaва звук, както този на керамичните съдове.




При изсъхване се свива.




Може да се оцветява предварително с темперни или акрилни бои, като при месене трябва да се прибави малко царевично нишесте, за да не стане лепкава.


















При предварителното оцветяване и последващо съхнене тъмните цветове стават по-наситени, за разлика от светлите, които остават почти същите.



Керамичната паста може да се оцветява след изсъхване с акрилни, темперни и дори с водни боички, без притеснения че влагата може да я деформира.




P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr