понеделник, 1 юни 2015 г.

Бърза домашна пица за 30 минути

Бърза домашна пица за 30 минути


Проблемът на повечето домашни пици е че приличат повече на погачи, докато истинската италианска пица е тънка, тънка, тънка. Това се получава, защото в пещта на дърва(или газ) температурата е изключително висока и пицата е готова за около 3 минути, докато правейки я у дома, времето за печене е много по-дълго и пицата втасвайки става дебела.
Ако пък я изтъните много доматената салса и другите продукти, загрявайки се отделят влага, която "омокря" тестото и то става клисаво.
Затова ви предлагам една идея, която на мен ми хареса много-домашна пица, която прилича досущ на тези, правени в истинските пицарии в Италия...
Бързо, Лесно, Вкусно...


Тази рецепта идва от рецептата за питки на тиган, които се приготвят много бързо и веднъж готови могат да бъдат използвани за основа на нашата бърза пица.

Предимствaта са много: питките, намазани с маргарин или масло след печене и завити в найлоново фолио могат да се запазят меки и хубави до 2-3 дни. Имайки предварително изпечена основа, дори и продуктите за гарниране, да отделят влага (както моцарелата и пресните домати например) при печене те не "разкашкват" основата. Друго предимство е че на тази пица й трябват 5-6 минути в предварително загрята на максимум фурна, близо до горните реотани, за да се разтопи кашкавалът и е готова за ядене. Гарнирането може да е с готово гъсто доматено пюре, с прибавка на малко олио или зехтин или пък с доматен сос, приготвен както за спагети. 




Ето моите готови питки:



Отгоре ги намазах с доматено пюре смесено с олио и с малко вода и после гарнирах някои със салам, а други със запържена кайма.











Може да се настърже кашкавал, или топено сирене или моцарела и най отгоре подправките-чубрица, риган.












Питките се поставят в предварително загрята фурна, близо до горните реотани и за около 5 минути са готови (докато се позапече кашкавала).















P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

5 коментара:

  1. Благодаря и приятен апетит!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. о да, тестото и без това е опечено, необходимо е да се загрee по-скоро отгоре, за да се разтопят и запекат малко кашкавалът и колбасът. Така че парти грилът е перфектен!!

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr