събота, 12 декември 2015 г.

"Ледени" прозорци с английска сол (epsom salt)

"Ледени" прозорци с английска сол (epsom salt)Идват коледните празници и някак естествено е и тази година да потърсим нещо ново и интересно за украса на дома. За идеята благодарим на наша читателка във facebook, която при една от дискусиите около коледните декорации миналата година беше споделила идеята за направа на "замръзнали" стъкла  с английска сол смесена с бира.
Тръгвайки от тази идея прерових интернет и във форумите на "направи си сам" и "бг-мама" открих по-подробни обяснения, без никакви снимки обаче.


Ето и нашият днешен експеримент:

около 50-100 мл бира
4 пакетчета по 30 гр. английска сол
гъбичкаВ обясненията беше записано, че трябва да се получи "гъста каша":

Наливаме около 50-100 мл. бира и започваме да насипваме пакетчетата с английска сол, едно по едно, за да преценим колко пакетчета ще са нужни, за да се получи смес, подобна на каша. 
При мен бяха нужни 4 пакетчета сол:

За да се види по добре съм показала върху огледало: Потапя се гъбичката в сместа, която е доста гъста. Сместа се нанася с потупване с гъбичка.

Ето какво се получи след първото нанасяне:
При първото нанасяне сместа стана доста гъста и добавих още малко бира. Нанесох втори път и ето крайния резултат: красиви заснежени стъкла:P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr