неделя, 20 декември 2015 г.

Идея за "ледена" снежинка

Идея за "ледена" снежинкаЗа тази идея използвах борах. Боракса се продава в пакетчета по 20-30 гр. в аптеката (както английската сол).Боракса се разтваря, като се залива със вряла вода. За основа на снежинката е най добре да се използват перца за почистване на лула, понеже са мъхести и кристалите на боракса се закрепят добре за тях. 

Със същата технология може да се направят и "ледени" цветя (т.е пластмасови цветя потопени в бораксовия разтвот).

В бораксовата смес може да се потопят и помпони, отрязани от някоя коледна шапка или направени от прежда.Около 200 мл вода е за 1 пакетче боракс. 

Загрейте водата и изсипете боракса. Разбъркайте много добре. Завържете снежинката за бамбуково шишче и я потопете в съда с боракса, като снежинката не трябва да се опира никъде.Оставете снежинката потопена и след около 5-6 часа се забелязват кристалите. Ако искате повече кристали, оставете да стои по-дълго.Извадете снежинката и я окачете да се изсуши.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr