събота, 16 януари 2016 г.

Роза от захарно тесто

Роза от захарно тесто

/ как да я направим най-лесно в домашни условия





Розите никога не са били моята сила и въпреки, че съм изгледала много обяснения, все ми е трудно да получа задоволителен резултат.
Минала седмица трябваше да напрaвя торта за рожден ден, без специални изисквания за украсата. 


Реших да са рози и ето как бързо ги спретнах:

От захарното тесто направих 7-8 топчета. Вземах прозрачно фолио, поставям топчето върху фолиото, загъвам го пак с фолио и натискам отгоре, за да изтъня тестото.











Ако е лепкаво, посипваш по малко пудра захар без да прекаляваш.

По добре е да се натиска с широката част на дланта, понеже става по гладко (с пръсти се нацепват ръбчетата на листото).





















Листчетата се нареждат едно върху друго със застъпване. Навиват се като в началото е по-стегнато, за да направим център, а после по-рехаво.
























Когато стигнем до това положение завиваме с пръсти краищата на крайните листа. Правим още 3-4 топчета и към готовата роза добавяме още няколко листа, за да я направим по-голяма.



Най-вероятно розата се е получила доста висока, затова с ножица отрязваме част от долната страна:




Получените рози сушим върху поднос, застлан с хартия за печене:



Други детайли от композицията:















P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/

3 коментара:

Translate

Flickr