Козунак в сито
Необходими продукти:
бяло брашно на София мел - 500 гр.
1 яйце и 1 жълтък+ прясно мляко (общо обема на яйцата и млякото трябва да е 300 ml)
мазнината е 2 суп. лъжици студено масло (на парченца)
Захар - 160 гр.
мая - 21 гр.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
В машината за хляб се прави хубав козунак, но за който обича по-сладко, захарта ще му се види малко, направих 2 проби за козунак с повече захар. Понеже повечето захар изисква и повече втасване, в машината не се получава, затова го пуснах само да се меси в машината и после го втасвах отвън и пекох във фурната.
Първият го пекох в тавичка с диаметър около 25 см и не се получи лошо, но ми дойде на ум да направя един експеримент.
Понеже нямам форма за панетоне реших да използвам старото сито на баба, което е с диаметър около 18-20 см. Застелих го отвътре с хартия за печене и го сложих в тортената форма, че е с по-тънко дъно, за да се опече добре отдолу.
И ето какво се получи, направо като италианско панетоне!
От месенето с машината се получиха и хубави конци.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
Няма коментари:
Публикуване на коментар