неделя, 14 април 2013 г.

Великденски идеи/ Кокошки от кратунки

Великденски идеи

 Кокошки от кратунки


Скъпи блогъри, както ви обещахме, продължаваме с темата за Великден и с нашите идеи за декорация на дома, като днес ще ви покажем една забавна идея с тикви кратунки и студен порцелан.


Необходими материали и инструменти:


тикви кратунки (изсушени)
бяла акрилна боя
студен порцелан
лепило Ц 200
четки
акрилни бои-кафява, черна, червена, жълта, оранжева


Подбраните кратунки почистваме добре със спирт, оставяме ги да изсъхнат и боядисваме два пъти с бяла акрилна боя, с прибавка на малко Ц 200.След като кратунките изсъхнат боядисваме всяка от тях с избраният от нас основен цвят-кафяв, черен, бял...


Oт студеният порцелан откъсваме едно парче, което боядисваме с червена боя и с него моделираме клюна и гребена на кокошката.От бял или прозрачен порцелан правим 2 малки топчета с еднаква големина за очи и 2 миниатюрни топчета порцелан, оцветени в черно поставяме в центъра на окото.
Елементите от студен порцелан лепим с лепило Ц 200, веднага след направата им.


От бял порцелан правим къдрав борд около см, около шията на кокошката. Борда оцветяваме с по-светъл цвят за постигане на тридименционалност, след като изсъхне порцелана.
От оцветен в червено порцелан правим краката на кокошката, а с цвят по избор опашката и крилата. Всичко залепяме отново с лепило Ц 200.


 


Ако кокошката не е достатъчно стабилна, след като сте залепили краката, добавете парченце студен порцела (неоцветен), там където има нужда.


След нанасяне на последните "щрихи" вашите хубавици трябва да изглеждат така:
 Кокошки от кратунки
Идея II


http://www.liveinternet.ru/users/4694488/post243254540/
Целият мастер клас може да видите тук:


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr