събота, 25 май 2013 г.

Как се прави "Книга скулптура"

"Книга скулптура"

(libro scultura)Нарекох така днешната си "работа", използвайки италианския термин  (libro scultura) , тъй като не открих български такъв, с който да я опиша.
Самата идея представлява използване на книга, обработена и подлепена допълнително, върху която после може да развихрите своята фантазия - от декупаж, до триизмерни форми, пък защо не и герои от цяла една приказка...
За изработването на тази книга използвах: готова гипсова шпакловка, лепило Ц 200 и бяла боя за стена (става и с бяла темпера или акрилна).
В широк правоъгълен съд смесваме готова гипсова шпакловка, лепило Ц 200 и темперна боя в съотношение 1:1:1. Разреждаме с около 100 мл вода.
Започваме като първо залепяме с лепило Ц 200 първата 1, 2 страници на книгата, в началото и в края. Оставяме да засъхне.


После потапяме част от листата в предварително подготвената по-горе описана смес. Ако търсите гладка повърхност, трябва да разгърнете всеки един лист и да го пригладите с ръка, за да прилепне добре. Ако обаче търсите раздвижен ефект, потапяйте по не повече от 4 - 5 листа и създайте търсените вълнообразни форми.


Следващият етап, нанасяне на акрилен грунд е описан по подробно ТУК:
Ето готовата обработена книга. Благодарение на положената основа, върху нея могат да се правят, както декорации с моделиращи пасти, така и декупаж. Ако основата, не е достатъчно гладка изшкурете, първо с едра, а после с по-фина шкурка и тогава пристъпете към поставяне на декорацията.P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr