Kак се правят перфектни палачинки
"Палачинки... истински, топли, пресни палачинки, не като онези които продават по десет в полиетиленова опаковка...
Колко по-голямо е удоволствието от мириса на разтопено масло в сгорещения тиган, от това да гледаш как сместа се разстила равномерно от ръб до ръб, а на повърхността се появяват ситни дупчици с издигаща се от тях пара... и накрая онова знаменито движение, с което я мяташ нагоре и я улавяш от другата страна и поднасяш на масата, където не остават дори и минута...
Колко по-голямо е удоволствието от мириса на разтопено масло в сгорещения тиган, от това да гледаш как сместа се разстила равномерно от ръб до ръб, а на повърхността се появяват ситни дупчици с издигаща се от тях пара... и накрая онова знаменито движение, с което я мяташ нагоре и я улавяш от другата страна и поднасяш на масата, където не остават дори и минута...
Необходими продукти:
- 3 яйца
- брашно-250 гр.
- прясно мляко-250 мл.
- вода 250 мл.
- 1 супена лъжица олио
- щипка сол
Ако искате сладки палачинки слагате 1 супена лъжица захар, ако пък ги обичате само със солена плънка, не слагайте изобщо захар.
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме солта, захарта, олиото.
Прибавяме смесените мляко и вода и разбиваме отново.
Накрая прибавяме с пресяване и брашното, разбъркваме го леко с лъжица, за да се поеме от сместа и отново разбиваме до получаване на гладка смес.
Оставяме сместа да си "почине" около 10-15 минути, така брашното се разтваря напълно и сместа придобива правилната гъстота.
Готовите палачинки намазваме с разтопен маргарин или краве масло, за да останат меки.
Приятен апетит!!!
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Няма коментари:
Публикуване на коментар