неделя, 17 ноември 2013 г.

Kак се правят перфектни палачинки

Kак се правят перфектни палачинки

"Палачинки... истински, топли, пресни палачинки, не като онези които продават по десет в полиетиленова опаковка...
Колко по-голямо е удоволствието от мириса на разтопено масло в сгорещения тиган, от това да гледаш как сместа се разстила равномерно от ръб до ръб, а на повърхността се появяват ситни дупчици с издигаща се от тях пара... и накрая  онова знаменито движение, с което я мяташ нагоре и я улавяш от другата страна и поднасяш на масата, където не остават дори и минута...

Необходими продукти:


  • 3 яйца
  • брашно-250 гр.
  • прясно мляко-250 мл.
  • вода 250 мл.
  • 1 супена лъжица олио
  • щипка сол


Ако искате сладки палачинки слагате 1 супена лъжица захар, ако пък ги обичате само със солена плънка, не слагайте изобщо захар.Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме солта, захарта, олиото.
Прибавяме смесените мляко и вода и разбиваме отново.
Накрая прибавяме с пресяване и брашното, разбъркваме го леко с лъжица, за да се поеме от сместа и отново разбиваме до получаване на гладка смес.Оставяме сместа да си "почине" около 10-15 минути, така брашното се разтваря напълно и сместа придобива правилната гъстота.

За предпочитане е да пържите палачинките в тиган с незалепващо покритие или в керамичен, като намажете дъното с мъничко олио.Готовите палачинки намазваме с разтопен маргарин или краве масло, за да останат меки.Приятен апетит!!!


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr