петък, 29 ноември 2013 г.

Kinder Pingui - оригиналната италианска рецепта

Kinder Pingui - оригинална рецепта

Киндер е търговска марка, собственост на италианската компания Ферреро. Марката, присъства на пазара от 1968 г. и е една от водещите марки на Ферреро. Името идва от немската дума Киндер, което означава "деца". 
За тази оригинална рецепта трябва да благодарим на италианският форум за готвене www.cookaround.com и на авторката на тази рецепта в снимки: dila 84

Превод на рецептата: http://semeistvoadams.blogspot.it/ 
Продукти за блата:

60 гр. белтъци
60 гр. пудра захар или кристална захар
60 гр. брашно
60 гр. меко масло
2 суп. лъжици натурално какао
Начин на приготвяне на блата:


1.Омесете добре кравето масло и пудрата захар, с помоща на една лъжица.
2.Прибавете и белтъците и полека омесете и тъх към маслената смес.
3 и 4. Пресейте заедно какакото и брашното, прибавете ги към сместа и объркайте.Включете предварително фурната на 200 градуса.
Застелете една голяма тава или две малки с хартия за печене, разделете сместа на 2 равни части и оформете 2 правоъгълни блата с размери 25 x 15 см.

Поставете блатовете в загрятата фурна за 3 минути (не повече, не по-малко). Извадете от фурната и отстранете от тавата, заедно с хартията за печене. Поставете върху дървена дъска например и оставете да изстине.


Необходими продукти за средния изцяло шоколадов блат:

50 гр. Черен шоколад начупен на парченца
1 чаена лъжица глюкоза
1 чаена лъжица краве масло

Начин на приготвяне:
Поставете шоколадът и маслото на водна баня. Когато шоколадът е вече добре разтопен махнете от огъня и прибавете глюкозата.

Готовият шоколад разстелете върху хартия за печене, която е поставена върху твърда основа на правоъгълен блат с размери 25 x 15. Шоколадовият блат поставете в хладилник, да стегне.


Необходими продукти за крема:
150 гр. кондензирано мляко (с гъста консистенция, най-добре това в тубичките на Nestle)
110 гр. меко краве масло
1 чаена лъжица натурално какао (без подсладител)

Начин на приготвяне:

Разбийте кравето масло с миксера на максималната скорост за 5 мин. Трябва да се получи гладка кремообразна маса.
Към нея прибавете кондензираното мляко и разбийте още 5 минути.
От готовият крем отделете 1 чаша и към тази чаша прибавете лъцицата какао, за да получите светлокафяв крем.


Сглобяване:
Поставете белият крем, разделен поравно върху двата блата и разстелете добре.


Когато двата блата са готови пригответе шоколадовият лист. Когато двата блата са готови пригответе шоколадовият лист. Поставете го във фризера за няколко минути. После извадете и нансете половината от какаовия крем.
Завъртете шоколадовият лист, като намазаната с крем страна остане отдолу и го поставете върху единият от блатовете. После внимателно отстранете хартията за печене, която е залепнала за шоколада и намажете горната част на шоколадовият лист с останалия какаов крем.С помощта на голяма дъска захлупете върху другите два пласта и третият блат (който беше предварително намазан с крема).

Сглобеният Kinder Pingui поставяме във фризер за десетина минути. След като извадим довършваме оформлението като изрязваме първо краищата, а после нарязваме пастичките.


 За да станат пастичките отлични шоколадовият кувертюр се нанася с четчица.


 

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr