вторник, 26 август 2014 г.

Чийзкейк с бисквити/ Cheesecake

Чийзкейк с бисквити, крема сирене, желатин и конфитюр





Една свежа идея за горещите летни дни - бърз чийзкейк без печене, с крема сирене, желатин и с конфитюр по ваш избор!


Необходими продукти за тортена форма с размери 26-28 см:



За бисквитения блат:

250 гр. маслени бисквити

125 гр. краве масло

1 суп. лъжица мед или пудра захар










За крема:

крема сирене тип Филаделфия-250 гр. /ако е light е още по-добре/




250 мл сладка течна сметана
2 листа желатин на листи/или 1 пак. желатин на прах/
1 ванилия
лимонова есенция
настъргана лимонова кора и щипка канела

конфитюр по избор


1. Смиламе бисквитите в блендер.













2. Разтапяме кравето масло, с прибавена една супена лъжица пудра захар или мед. 



Горещото краве масло изсипваме във съда с бисквитите и объркваме добре. 












Сместа разстиламе на дъното на тортена форма, предварително намазана с краве масло и облепена с хартия за печене, като притискаме добре с лъжица за по-добра плътност. Поставяме в хладилник да стегне.





















3. Накисваме в студена вода двата листа желатин. Когато омекне го оцеждаме от водата, поставяме го в тенджерка заедно с 5-6 суп. лъжици прясно мляко и 3-4 пълни супени лъжици пудра захар. Варим на слаб огън при непръкъснато бъркане, до пълното разтваряне на желатина.

















4. В подходяща купа изсипваме крема сиренето и към него прибавяме изстиналото мляко с желатина, лимоновата есенция, ванилията, щипка канела и по желание настърганата кора от лимон. Разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес.























5. В друг съд разбиваме на твърд сняг добре охладената сметана и объркваме двете смеси.




6. Изваждаме от хладилника охладената бисквитена смес и по желание върху нея нанасяме много тънък слой конфитюр или направо поставяме готовият бял крем.












7. Заглаждаме добре и отново поставяме в хладилника да се стегне (дори може да се постави за 10-ина минути във фризера). Kогато е добре охладено, го изваждаме, поставяме конфитюра и отново слагаме в хладилник.












Полезни съвети:

За да запазите от надраскване дъното на тортената си форма, поставете направо хартия за печене върху подноса и поставете само стягащият пръстен.













Ако прибавите настъргана лимонова кора, разбийте крема сиренето и кората с пасатор, защото иначе кората се усеща твърде много в крема.






Други видове чийзкейк със същата рецепта:























С прибавка на крем Ганаш и със сироп от мента и шоколадова заливка... 


















И интересни идеи от интернет:












P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr