сряда, 22 октомври 2014 г.

Рисуване върху стъкло с лак за нокти/ Мрамориране с лак за нокти

Рисуване върху стъкло с лак за нокти/ 

Мрамориране с лак за нокти
Една интересна идея от нета, която изпробвах, за освежаване на стари, обикновени стъклени чаши. Трябва да кажа, че резултата ме изненада - получи се много трайно покритие.
Това го разбрах, когато след време опитах да изчистя бурканчето, което ми трябваше за друг експеримент. Ползвайки разредител Baufix на ЛИДЛ (който без да правя реклама за мен е един от най-добрите), ми трябваха около 20 минути, за да почистя лака.
Заедно с моите снимки, съм ви показала и снимки от интернет, по които съм се водила.


Необходими материали са:
 • лакове за нокти
 • стъклена чаша
 • тиксо
 • спирт за почистване на стъклената повърхност
 • пластмасова ваничка/ кутийка1. Подгответе стъклената повърхност, изчистете добре със спирт.2. Поставете хартиено тиксо, на показаната височина. Така покритието от лака ще остане само върху дъното на чашата.3. Напълнете пластмасовата ваничка с вода. С подготвените лакове капвайте по капка от различни цветове, за да се получат красиви цветове. По подробно темата за мраморирането е обяснена в друга наша публикация.Важното в случая е гъстотата на лаковете: ако лака е прекалено разреден се разлива много, ако е много гъст, обратно остава на много дебел и неподвижен слой.Полученият от мен резултат не е перфектен, тъй като използвам тези лакове за да правя цветя и нямах желание да похабявам лаковете, затова ги ползвах както си бяха.
Добре се вижда на снимката как зеления лак, който използвах е много по рядък и се е разлял прекалено много.


4. Вземете чаша, потопете дъното във водата/там където е лака/, така че чашата да потъне около 1 -1,5 см във ваничката. Задръжте десетина секунди и после рязко извадете. Ще видите че по стъклото е полепнал лака, който изглежда като тънко прозрачно фолио.
5. Оставете да изсъхне. Отстранете тиксото и покрийте цветния слой с безцветен лак.Същата техника, с блажни бои може да се използва върху керамична основа, с предварително положен грунд. Как се прави можете да видите в няколкото интересни снимки, които открих в интернет:

http://svetlanash.ru/

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: 

2 коментара:

 1. Знаете ли защо,моят лак за нокти пада на дъното вна водата и не се получава този ефект.

  ОтговорИзтриване
 2. да, това се получава, когато лакът е много гъст, много често, когато е бил отворен не е бил е използван дълго време. За да се получи добре лаковете трябва да са с гъстота като както когато са закупени

  ОтговорИзтриване

Translate

Flickr