събота, 15 септември 2012 г.

Часовник с аромат на кафе

Часовник с аромат на кафе

Ние, както сигурно и много от нашите читатели сме почитатели на тази божествена напитка - КАФЕТО.Историята с откриването на напитката кафе се губи далеч назад във вековете. Има легенда за етиопския пастир Калид (или Калди), живял през 9 век. На него му направило впечатление, че козите му, след като са пасли листа и плодове от определен вид храст, ставали доста игриви, дори и нощем. Като любопитен и любознателен човек той самият опитал от плодовете на този храст и сам почувствал необикновен прилив на сили и добро настроение.

Днес, решихме да направим за Вас урок, в който ще покажем, как лесно и бързо да си направим ефектен стенен часовник.


Необходими материали:

MDF плот с размери 30/30 см
кафе на зърна
механизъм за часовник
грунд за грундиране на плота (може да се използва акрилен кит за дърво/стена, разреден с вода и лепило Ц 200
акрилна или темперна боя


Първата стъпка е грундиране на МДФ плота. След като грунда изсъхне се нанася боята, която сте избрали за фон на вашият часовник.


Стъпка две е очертаването с молив на избраната рисунка. Нека очертанията да са бледи, така по-лесно ще могат да се премахнат впоследствие.

Поставянето на зърната кафе започва от очертанията на рисунката. 
Поставяйте достатъчно количество лепило Ц 200. 
Не се притеснявайте от това, че лепилото се вижда около зърната. Именно това е предимството на поливинилацетатното лепило, след изсъхване то става напълно прозрачно.
Последната стъпка е поставянето на механизма.Вашият часовник, ухаещ на прясно кафе е готов!!!
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Полезни връзки:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr