вторник, 11 септември 2012 г.

Симфония в сиво/ Wire tree

Симфония в сиво/ Wire tree

Вдъхновени от скулптора Kevin Iris (http://www.kulturologia.ru/blogs/060312/16231/) и неговите невероятни дървета от алуминиева тел, решихме да разгадаем как са създадени тези шедьоври. Далеч сме от мисълта, че нашата проба ще бъде нещо изключително и спиращо дъха, ; )))) но кой знае ...след 23 години може и ние да успеем!

Телта, която използвахме ние е обикновена, поцинкована, тоест тя няма пластичността нито на алуминиевата, нито на медната тел. Но както писахме и по-горе, това е само един експеримент за разкриване на техниката, без претенции за перфектност.
Първата стъпка е създаване база на дървото. За целта ние използвахме 40 отрязъка тел (които в последствие се оказаха много малко). За улеснение използвахме гвоздеи, чрез които насновахме телта. Това ни помогна впоследствие да придадем желаната форма на снопа тел, преди да го срежем в краищата.
 Отбелязахме дължината на ствола с усукано парче мека тел в долният и горният му край. От телта останала в долната част направихме корените на дървото, а с тази в горната част - клони и листа.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr