Великденски идеи/ Декорация на дома
II част
Поставка за великденско яйце
Наближава Великден...сега е лесно, отиваме на магазините и си купуваме всякакви джунжурии-от сторопорени яйца и рахитични пухени пилета та чак до по-големите им събратя -"китайски гълъби...а беше време когато покрай тържествата се "сдухвахме" да продухваме яйца, а после от събраното се спретваше хубава и сочна баница...
...та ако има сред вас, още от онези ентусиасти, ето една идея с празни продухани яйца.
Продуханите яйца измиваме добре отвътре, дори ако е нужно с малко разтвор на белина за дезинфекция. Оставаме да изсъхнат. Приготвяме гипсов разтвор, запушваме единият от отворите и изливаме малко от сместа. Разклащаме добре яйцето и поставяме легнало. изчакваме да изсъхне гипса. После запушваме първо отворите със лепило Ц 200 и студен порцелан, а после облепяме и цялата повърхност на "пилето". Шията и главата оформяме също от парче студен порцелан с завито в него алуминиево фолио. Пак от порцелан правим човка, гребен, очи, крила и опашка.
Можете да направите и крака от порцелан или както е в случая-малка основа от паста
Можете да направите и крака от порцелан или както е в случая-малка основа от паста
За основа ползваме парче дърво. За изработване на "полога" ползваме растително лико или дори царевична шума, нарязана надълги ленти, или пък дебел конопен конец, който увиваме с помощта на лепило Ц 200.
В случая украсата е довършена с налепен по дървото мъх и гъбки от студен порцелан.
Ако искате да запечатате фигурите, то използвайте лак на водна основа (матов), а не спрей, тъй като е добре дървото да остане в своя натурален цвят и вид.
В случая украсата е довършена с налепен по дървото мъх и гъбки от студен порцелан.
Ако искате да запечатате фигурите, то използвайте лак на водна основа (матов), а не спрей, тъй като е добре дървото да остане в своя натурален цвят и вид.
и Oще няколко великденски идеи ...
пате върху великденско яйце от студен порцелан от Chiara ( http://ilfilodimais.blogspot.it/2012/03/paperetta-pasquale-in-pasta-di-mais.html )
пате-свещник от солено тесто
яйца Киндер декорирани със захарна паста
и накрая една кокошка облепена с царевична шума
P.S. Ако искате да
видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във
Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981
Няма коментари:
Публикуване на коментар