неделя, 17 март 2013 г.

Моделираща паста Оплà

Какво е моделираща паста Оплà?


Паста Оплà е друг вид моделираща паста от гамата на синтетичните моделиращи пасти (както фимо и Cernit). Тя е много мека и напълно нетоксична. Освен това е паста, която съхне на въздуха и не се нуждае от допълнителна топлинна обработка. не се свива след изсъхване и не променя формата си.

Може да се оцветява, след като обектът е изсъхнал или суровата паста може да се смеси с акрилни бои. Единствената разлика е, че когато изделието изсъхне, цветът ще бъде по-тъмен, отколкото е в действителност.

В магазинната мрежа съществуват около 15 различни цвята и може да се работи с всички инструменти, с които обикновено се работят полимерна глина или студеният порцелан.
Предимства: съхне на въздух, не променя формата си, не намалява размера след изсъхване.

Недостатъци: в мрежата прочетох доста негативни мнения, но аз лично нямам забележки към тази паста, тъй като със студеният порцелан съм имала много и най-различни по-големи затруднения. Може би не е подходяща за хора, които тепърва започват да работят с моделиращи пасти!!!
ето нещо изработено с паста Опла

Два видео-урока:


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr