четвъртък, 18 юли 2013 г.

Летният неприятен враг - комарът и как да се спасим от него

Препарат срещу комари "направи си сам"




Преди време на Facebook страницата на Bazar Artesanato, видях следната снимка, показваща начин за предпазване от комари и реших да я пробвам... и открих че функционира, затова и искам да я споделя с вас.
Предимствата й, че се приготвя с евтини материали, безопасни и неутрални и може да се използва, както малки, така и големи.

Необходимите продукти са:
алкохол (става и обикновена ракия)
бебешко олио Жонсон или някакво подобно
карамфил



Аз я приготвих така:
В бурканче поставих 100 мл гроздова ракия, голяма супена лъжица и половина олио Jonson и 20-ина карамфилчета, затворих с капачка и стоя така два дни.



Ако карамфилът е хубав и качествен той оцветява сместа в кафяво (цвят бадемов аперетив) и придава приятен аромат на ликьор.



Ако не ви се получи същият резултат като на снимката, проблема е в карамфила, прекалено сух е. В този случай може да пробвате да поставите бурканчето на водна баня със затворена капачка и да загрeeте.



Оставете няколко до 10-ина минути във врящата вода. После извадете и оставете да се охлади по естествен път.

Получената смес се маже по откритите участъци на тялото като превантивна мярка, а действа също и като успокояващ препарат, ако вече са ви ухапали комари. Успокоява болката и сърбежа, почти мигновено и успокоява зачервената кожа.


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


2 коментара:

  1. ЗДРАВЕЙТЕ. МНОГО ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ И МН ПОЛЕЗНА. ИМАМ ДВА ВЪПРОСА - ТАКА ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СЕ МАЖЕ ВЪРХУ КОЖАТА ИЛИ СЕ ОСТАВЯ ДА ДЕЙСТВА В ПОСТАВЕНИЯ СЪД. И КОЛКО ДЪЛГО Е ДЕЙСТВИЕТО МУ.
    БЛГ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН

    ОтговорИзтриване
  2. извинявайте, пропуснала съм да обясня това...
    Сте го доопиша в публикацията

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr