неделя, 14 юли 2013 г.

Интересни идеи с моделираща глина DAS

Медальони и ключодържатели от бяла глина тип DAS

Глина DAS е втвърдяваща се на въздуха глина, която е произведена от естествени нетоксични материали и идеална за работа, както за малки, така и за големи.
В днешната ни публикация, ще ви покажем и разкажем, как може да си направите симпатични и оригинални медальони и ключодържатели,като използвате бяла глина DAS и природни материали.
Отваряме опаковката с моделираща глина, непосредствено, преди начало на работа. Ако ще изполваме само част от глината, остатъка го завиваме добре в опаковката и най-добър вариант за запазване е да се обвие плътно с прозрачно найлоново фолио.
Разточваме парчето глина с най-обикновена дървена точилка.
После на подбраните места поставяме листа, части от растения и отново разточваме.










Внимателно отстраняваме природните материали и а метална формичка по избор (стават и тези за курабии), или със стъклена чаша с тънък ръб или дори с най-обикновена капачка от омекотител изрязвате медальоните. Готовите изделия съхнат, най-малко 24 часа, като не забравяте предварително да направите дупка за окачване.






Готовите медальони са оцветени в случая с акрилна боя златна и маслени бои. Отгоре изделието е лакирано с декупажен лак на водна основа, но става също и с прозрачен лак за нокти.
; ) Ако пък нямате подръка подходящи бои използвайте старите и омръзнали ви вече лакове....ефектът ще е невероятен.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

2 коментара:

  1. Ужасна е тази глина. По-добре да бях направила смес от хартия и вода...Щеше да е по-добре...Никога повече DAS глина!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Елиза, пробвала ли си Deco Carioca (тази на снимката) , прилича на ДАС, но е много по мека и пластична. В сравнение глината ДАС е много по-твърда, много по трудна за месене и веднъж отворена изсъхва страшно бързо!!

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr