неделя, 4 август 2013 г.

Моливник от моделираща глина ДАС и студен порцелан

Моливник от моделираща глина DAS и студен порцелан




"На магическият Диск се тресат кралства, падат корони и проблясват кинжали, а задължителните три вещици се намесват в делата на владетелите…"


"Посестрими в занаята"
...Нощта беше черна като котешка утроба. Беше от ония нощи, през които човек би повярвал, че боговете си играят с хората, сякаш са просто пешки върху шахматната дъска на съдбата. В центъра на тази първична стихия, сред ръсещите вода храсталаци, малък огън просветваше, както лудостта блещука в окото на невестулка. Осветяваше три сгърбени фигури...

 http://chitanka.info/text/1804-posestrimi-v-zanajata

Който, като нас е почитател на писателя Тери Пратчет, веднага ще се сети за какво говорим. Да, точно така, става въпрос за трите вещици – Баба Вихронрав, Леля Ог и Маграт Чеснова.


В днешната ни публикация ще покажем как може да направите оригинална тематична поставка за химикали и канцеларски принадлежности от DAS, студен порцелан и много фантазия.


Нужни са ни:

DAS-моделираща, съхнеща на въздух глина
Студен порцелан
лепило Ц 200
Празно стъклено бурканче с височина поне 13-14 см
Бои за оцветяване




Да започнем с основата. Разточваме парче глина (основа), в избрана от нас форма. Разточнаме още едно парче, с почти същата големина и го нарязваме на парчета с неправилна форма. Залепяме парчетата върху основата, с помощта на лепило Ц 200.


Стъпка две - избираме си персонаж.

Започваме да моделираме първо главата, после тялото, ръце и крака. Добре е отделните елементи да се залепят един към друг, докато са още “мокри”. Така слепването е по добро и при нужда могат да се правят корекции в момента.
Частите се лепят една към друга с лепило Ц 200.


Оставяме фигурата да съхне и преминаваме към следващият елемент – казана на вещицата.
Разточваме парче DAS и с него облепяме избраното стъклено бурканче. За залепяне използваме лепило Ц 200. Пак от DAS правим украсителните елементи.


Ако дотук сме се справили добре нашата вещица е вече изсъхнала и можем да започнем да “я обличаме".


 









Камъчета за декорация на нокти са използвани за копчета.


Също от студен порцелан са и декоративните украсителни елементи: малка книга с "вещерски рецепти", око, паяци. Имитация на мрежата на паяка върху казана е от топъл силикон. Торбата на вещицата е пак от паста DAS, само че кафява. 


















Накрая всичко е лакирано с лак на водна основа 7-8 пъти.
Тове бе подарък за моя скъпа приятелка и надявам се да й е харесал, ако пък ли не поне винаги ще й напомня за мен.

; )) Единственият ми пропуск беше, че забравих да направя нейната черна котка, която да включа в композицията... ; )) че има ли уважаваща себе си вещица БЕЗ черна котка?!!!!

Тук съм сложила още 2 идейки за моливници, но от празни консервени кутии, декорирани изцяло със студен порцелан.
















P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr