четвъртък, 24 юли 2014 г.

Торта с пандишпанов блат и лимонов крем

 Торта с пандишпанов блат и лимонов крем



Необходими продукти:


За пандишпановият блат:
6 яйца
6 лъжици захар
7 лъжици брашно
6 лъжици вода за жълтъците
настъргана лимонова кора
1 ванилия
лимонова есенция




Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.












Когато са вече разбити към тях прибавяме 3 лъжици от захарта и отново разбиваме.










Към жълтъците привавяме 6 лъжици вода и останалите 3 лъжици захар и разбиваме също на сняг.














Разбитите жълтъци смесваме с разбитите белтъци и объркваме много внимателно, за да спаднат белтъците.











Пресяваме и брашното и го прибавяме към яйчната смес и отново разбъркваме внимателно. Прибавяме ванилията настърганата лимонова кора и лимоновата есенция.












Добре обърканата смес се изсипва в намаслена и набрашнена тава.
За смес със 6 яйца формата за печене трябва да е 28 см диаметър, от която спокойно могат да се срежат и оформят 2 блата.











Пече се за около 30 минути на 200 - 250 градуса в зависимост от мощността на фурната.
























Показаният на снимката блат е в 24 см форма с 4 яйца.












За напояване на блата затопляме около 100 мл прясно мляко с 3-4 супени лъжици захар и есенция по избор.
















След като се напои тортата се залива с горещ яйчен крем. Обогатете крема с настъргана лимонова кора лимонова есенция и една лъжица прясно изцеден лимонов сок.
Рецептата ето тук: http://semeistvoadams.blogspot.it/2013/09/blog-post_10.html#.UlLtZVJH7IU 

След 4-5 часа вашата лимонова торта е готова за консумация!!!



















Приятен апетит!!!



 P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr