понеделник, 14 април 2014 г.

Козуначни кифлички и малки козуначета

Козуначни кифлички и малки козуначетаСлед като вече ви дадох моята успешна рецепта за козунак на конци искам да ви покажа няколко снимки отблизо на отлично втасалото тесто и какви кифлички и малки кръгли козуначета спретнах от него.Ето тестото при първото втасване(Аз оставям готовото тесто да втаса 2 пъти, като след първото втасване премесвам, а след второто, разточвам за кифлите или правя топчета, които изтеглям с намазнени ръце за фитилите на плитките.


На снимката се вижда как самото тесто се дели на "конци".Месене и слагаме да втаса втори път


Ето и снимка отблизо, на която се виждат балончетата въздух в тестото. Това означава, че и второто втасване е много добро.
Подготовката на кифлички и козуначета

Кръгло козуначе
В кифлите можете да сложите по една лъжичка сладко, но то трябва да е много гъсто (в смисъла натурално сгъстено, а не с неща подобни на желатин), понеже при печене това сладко се разтапя и не позволява на тестото нито да втаса, нито да се изпече добре.
Поставени в тавата кифлите и козуначетата втасват отново и чак когато са добре втасали ги мажем с жълтък и посипваме с захар.


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr