вторник, 1 април 2014 г.

Гипсови яйца, великденски магнити

Гипсови яйца, великденски магнитиЕтап 1: Гипсова отливка

Необходими материали:
3 чаши ситен гипс
2 чаши водаВ съда с водата се изсипва пресятият гипс, обърква се добре и се излива в предварително подготвените, намазани с масло калъпи.


След буквално десетина минути, гипса вече е стегнал, оставаме, още 10-20 минути и после махаме от калъпа, за да може да се суши.
Етап 2: Трансфер на картинка

Техниката на трансфер на картинка е показана и обяснена подробно тук:Поставете декупажната картинка върху найлоновата основа и започнете да нанасяте медиума за трансфер върху картинката, като излезете извън ръбовете на картинката по 1 см за всяка от страните.

Повторете нанасянето на медиум общо 3 или 4 пъти като сменяте посоките на нанасяне, за да получите кръстосване на пластовете.


Изчаквайте добре да изсъхне преди нанасянето на всеки следващ слой.
Поставете в съд с хладка вода за около 30-40 минути.

След необходимият престой във водата, найлоновата подложка се е отлепила сама.
Изваждаме картинката от водата и както е още мокра, започваме с върха на пръстите си и движения напред - назад да отстраняваме бялата част на изображението
Готовият трансфер оставяме да изсъхнеВърху предварително приготвената повърхност поставете от медиума за трансфер, положете картинката и внимателно притиснете.Поставяме на магнита:

Магнитите, които аз съм използвала са магнити за дъска от магазините по 1 лев. 
С клещи-резец разчупих пластмасата и извадих само магнита. Магнита залепих към великденското яйце с лепило на Хенкел.Готовият магнит "Великденско яйце"
И няколко други идеи:Магнити с икониP.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr