понеделник, 24 март 2014 г.

Как се прави калъп за гипсова отливка на яйце

Как се прави калъп за гипсова отливка на яйце за Великден
Идеята да имаш калъп за гипсови отливки на яйца и то преди Великден никак не е лоша. Това дава възможност за развихряне на фантазията, за създаване на невероятни и радващи окото шарени, писани яйца, с които да създадем неповторим празничен интериор у дома или пък просто да зарадваме близки на сърцето ни хора...

Разбира се най-добре ще е ако се намери някое пластмасово яйце, но ако нямаме такова, можем сами да си направим силиконов калъп.


Необходимо ни е:
силикон 
веро
яйце (по добре сварено)
парче от пластмасова бутилка или алуминиево фолио, за разделител на двете половиниОт фолиото (моето е от алуминиева тавичка за еднократно ползване, че е по-дебело)изрязваме разделител, който да се постави в средата на яйцето.


За по голяма стабилност на основата използвах хартиена форма за мъфини, която напълних със силикон, а после в нея натиснах намазаното с веро яйце, до нивото на разделителя.Отгоре също покрих яйцето обилно със силикон.Когато е изсъхнало отстаних яйцето и с пръст намазан с веро, загладих с малко силикон неравностите по калъпа.


По същата методика направих и калъп на един петел:
А ето и същата процедура, но с яйце положено вертикално, от интернет:P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr