петък, 21 март 2014 г.

Домашна майонеза, направена в буркан


Домашна майонеза, направена в буркан




Спомняте ли си домашната майонеза на нашите майки, която се правеше в буркан, лесно и бързо...



Продукти:
1 прясно яйце на стайна температура
200 мл олио
щипка сол
1 суп. лъжица оцет или 1 чаена лъжичка лимонтозу














Смесваме продуктите в буркан. Може би някои се питат дали не може да ползват чашата на пасатора... не, няма да стане! 
Идеята е да се започне разбиване от дъното като постепенно "издърпваме" нагоре пасатора. Когато обаче ползваме чашата на миксера, пасатора прави вакум на дъното и въобще не може да изтегли.






















Нашата домашна майонеза е готова!


P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr