Домашна майонеза, направена в буркан
Спомняте ли си домашната майонеза на нашите майки, която се правеше в буркан, лесно и бързо...
Продукти:
1 прясно яйце на стайна температура
200 мл олио
щипка сол
1 суп. лъжица оцет или 1 чаена лъжичка лимонтозу
Смесваме продуктите в буркан. Може би някои се питат дали не може да ползват чашата на пасатора... не, няма да стане!
Идеята е да се започне разбиване от дъното като постепенно "издърпваме" нагоре пасатора. Когато обаче ползваме чашата на миксера, пасатора прави вакум на дъното и въобще не може да изтегли.
Нашата домашна майонеза е готова!
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/semeistvoadams.blog/
Няма коментари:
Публикуване на коментар