вторник, 4 март 2014 г.

Centerpieces/ Centrotavola

Centerpieces/ Centrotavola



Преведено буквално означава център, централно украшение, но тази красива и лесна декорация може да бъде поставена навсякъде из дома, за да придаде нотка свежест и елегантност.


За да се направи е необходимо:
стъклен съд
камъчета 
цветя 
свещи 
вода
ножица
запалка



Обикновено за изработването на тази декорация се използват т.н кръгли или плаващи свещи, могат да бъдат използвани оначе и най-обикновени чаени свещи.

1. На дъното на стъкления съд поставяме камъчетата. 




2. Отрязваме избраното цвете, в случая орхидея. Поставуаме цвететo върху камъните, като се стремим да затиснем дръжката с камъчетата, за да не изплува впоследствие.












3. Когато сме готови, внимателно наливаме вода, като не трябва да пълним съда до горе, за да остане място за свещта. 











4. Накрая поставяме свещта. (Ако водата, която сте наляли е прекалено много можете да я изтеглите с обикновена пластмасова спринцовка.)














Запалваме свещта и сме готови!


















По същата процедура може да се ползва по-широк съд, с чаени свещи и в случая цветята може да се оставят да плават свободно отгоре.












А ето и варианта с чаени свещички...












За направата на такава композиция, която да е по-трайна спокойно може да се използват и изкуствени цветя, но с добро качество, т.е приличащи досущ на истинските. Когато  вазата се напълни с вода, вие дори няма да можете да познаете, че цветята са фалшиви...




И ето идеи от интернет:








































След 5 дни и още е свежо...



P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr