понеделник, 15 декември 2014 г.

Коледни сладки

Коледни сладки





































Тази година издалеко започнах с коледните препаративи, за да мога да изпробвам, опитвам, експериментирам и така да избера най-доброто за празничната трапеза!!!


Замесих тестото за бисквитите по тази рецепта, към която допълнително за коледно настроение добавих настъргана кора от мандарина и портокал.

За по-опитните в кухнята може да опитат и тази рецепта, при нея тестото е много по-фино, но при точене и рязане се иска повече умение.












При разточване работната повърхност се посипва с брашно.












Преди да започна с рязането на тестото подготвих формичките. От празна бирена кутийка измайсторих допълнения като панделка и дръжка за коледните топки. Формичките залепих с малко топъл силикон.





























Изрязаните бисквити подредих в тава, върху хартия за печене и пекох за около 10-12 минути на 180 градуса, вентилаторна фурна. Сладките се опичат много бързо и трябва да се следят постоянно.





















Отделните части на коледната топка и звънчето с панделката съединих като намазах с малко разбит белтък.



Понеже тестото беше много направих и малко експерименти: оцветих части от тестото със зелена, червена и синя боя.








За декориране приготвих Роял Айсинг по тази рецепта. Допълнително за декорация използвах сушени боровинки и печен шам фъстък. Тази идея открих и ми хареса много в блога vkusnosbety.blogspot, която беше направила красиви коледни венчета.

Роял Айсингът трябва да е достатъчно гъст, но и не прекалено, като за шприцоване, за да може да се "разлива" по горната част на бисквитите.



















Ето и готовите прелестни, вкусни, делициозни и топящи се в устата бисквитки...































Моите креативни експерименти приключиха с направата на тези малки и симпатични коледни шапки. Това вече е тестото, което остана и опекох на следващият ден. След допуснатите грешки от предните тави, втората порция сладки се получи доста по-добре.































Ето и симпатични снежковци с очи и уста от разтопен шоколад и нос от захаросани портокалови корички.


И няколко поръсени с кокосови стърготини...












P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес:https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr