неделя, 7 декември 2014 г.

Свещ "Роза"

Свещ "Роза"




Свещ във форма на роза е една интересна идея, а в мрежата, в много руски сайтове има и подробни обяснения за това как се прави. Но както казват старите хора "от много глава не боли", така че аз днес ще покажа как се справих аз със тази задача.

Използвах остатъци от бели декоративни свещи, както и от обикновени чаени свещички. Стават и обикновените свещи за домакинството. За да оцветя прибавих малко червена маслена боя, но със същият успех може да се ползва и червен маслен пастел.



Сега ми хрумва, че розата не е задължително да е червена (розова), може да е жълта, бяла, та дори и лилава.


Разтопих парафиновата смес на водна баня.


Разстелих вестник, а върху него хартия за печене. Внимателно започнах да изливам върху хартията от парафина, като се стремях да се получават елипси.






Центъра на свещта не ми се получи много добре, защото ползвах формичка от чаена свещ със поставен вътре фитила, само дето после не успях да го отлепя.

Когато "листата" позастинат, т.е станат светли и еднакви на цвят, но още топли на пипане, внимателно ги отлепям със шпакличка и започвам да ги моделирам с пръсти. 







Оформям едно по едно листата и завивам около розата.






Накрая готовата роза, я потапям в студена вода, за да стегне.



И ето резултата:








P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr