понеделник, 8 декември 2014 г.

Коледна и новогодишна украса за прозорци "направи си сам" Част I

Коледна и новогодишна украса за прозорци "направи си сам"- Част I


В Интернет се намират много и различни креативни идеи, за това как да създадем неповторимо и празнично настроение у дома в навечерието на настъпващите празници.


Ето и нашия споделен опит и съвети по темата.1. Заснежени прозорциИдеята е от руските сайтове, като се процедира по следният начин:

Взема се най-обикновена бяла паста за зъби и се разтваря с малко вода. 
От най-обикновена хартия (блоков лист) се изрязват декорации и се поставят във ваничка с вода. 
Стъклото се изчиства добре със спирт или препарат. Декорациите се изваждат от водата, леко се оцеждат и както са мокри се залепят за стъклото. От тях започва да капе вода, която подсушавате с кърпа или кухненска хартия.Вземате стара четка за зъби и я потапяте в сместа от паста и вода и започвате да пръскате върху декорацията. 

Kогато сте готови, просто отлепяте хартията. Всичко е заснежено, с изключение на мястото, където е била картинката.

Недостатък: Пръска много и то не само по стъклото а и наоколо. 

По удачен е варианта с тампон от кухненска гъба.Как се чисти: С грапава изтривалка, суха, като пастата за зъби се остъргва напълно и после трябва само леко да се забършат стъклата.
Интересни идеи от руските сайтове са тези:
2. Рисунки с паста за зъби


След като първите проби с паста за зъби не ми се получиха чак толкова добре, реших да опитам друх вариант: Да рисувам по стъклата с четка, като вместо боя ползвам бяла паста за зъби. Не е нужно пастата да се разрежда, трябва само четката да е влажна.


Когато пастата засъхне се дооформят контурите с клечка за зъби или дървено шишче:


3. Декорации от блоков лист/ или лист за принтер/


Тази декорация се прави много лесно и бързо: От блоков лист или лист за принтер се изрязват различни декорации:


Залепянето за стъклото става много лесно: малка гъбичка се навлажнява и после се натърква добре със сапун (да направи пяна). С гъбичката се "насапунисва" добре цялата задна страна на декорацията (чрез потупване).
Декорациите се залепят за стъклото, а за да се отлепят е необходимо само да се надигне леко едно от крайчетата и да се издърпа.Ето и няколко прекрасни идеи от руските сайтове:

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

2 коментара:

  1. Супер...благодаря момичета за интересните идеи и най вече за споделянето с нас.Непременно ще опитам.Винаги с интерес чета вашите постове.Благодаря,че Ви има...Весели Коледни и Новогодишни празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Весели празници пожелаваме и ние, на всички наши читатели и фенове!!!

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr