неделя, 22 март 2015 г.

5 начина за боядисване на великденски яйца

5 начина за боядисване на великденски яйца


Миналата година ви показахме как се правят красиви мраморни яйца с люспи от лук. Тази година потърсихме и други иновативни начини за направа на красиви, шарени великденски яйца.1 начин-боядисване със салфетка или памукРазтворете боите според упътването на пакетчето. Увийте свареното яйце в салфетка и с лъжица накапете отгоре различни цветове боички. Оставете така около 30-40 минути, отстранете салфетката и излъскайте с олио.2 начин-боядисване с детски маслени пастели

Намерете си детски маслени пастели, за предпочитане от позната марка. Сварете яйцата и докато са още топли нанесете различни цветове пастели, както се прави, когато яйцата се рисуват със свещ. Идеята е интересна, а цвета на пастелите няма да проникне в яйцето, така че един хем лесен и хубав, хем безопасен вариант.
3 начин-боядисване с памучен плат


Яйцата се обвиват в шарен памучен плат (или стара вратовръзка), завързват се и се варят така. може да е необходимо варене, което да е по-дълго от нормалното 8-10 минути след завиране.

Интересна идея, но не е ясно доколко оцветителите за тъкани проникват през черупката. 
4 начин-боядисване с пяна за бръснене или сметана


Този метод е много разпространен в американските сайтове. 

Варианта с пяна за бръснене е следният: Напълвате съд с пяна за бръснене, накапвате отгоре боичките, разбърквате с клечка, потапяте яйцето, изваждате и оставяте така до 1-2 часа. После с кухненска хартия внимателно отстранявате пяната. 
Ефекта, без съмнение е интересен, но предвид съдържанието на химични вещества в пяната, които могат през черупката да преминат в яйцето, не е ясно доколко този начин е безопасен.Като вариант на това, се предлага пяната за бръснене да се замести с разбита сметана.

5 начин-боядисване шарени конциПодберете шарени конци-обикновени за шиене, мулине или конци за плетене. Увийте различни цветове конци върху яйцето или нарежете конците на парченца и после завържете в чорап или увийте в алуминиево фолио и сложете да се варят.
P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес:https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr