събота, 7 март 2015 г.

Диетична домашна майонеза (light)

Диетична домашна майонеза (light)



Спомняте ли си домашната майонеза на нашите майки, която се правеше в буркан, лесно и бързо... 
Ето и рецептата за нея: http://semeistvoadams.blogspot.it/2014/03/blog-post_21.html
Днес обаче ви предлагам една друга по модерна рецепта за диетична майонеза, само с белтък или както е модерно да се нарича - "light". 

Продукти:
2 белтъка на стайна температура
150 мл олио
щипка сол
1 и 1/2 суп. лъжица оцет или 1 чаена лъжичка лимонтозу
1 скилидка чесън по желание




Смесваме продуктите в буркан. Може би някои се питат дали не може да ползват чашата на пасатора... не, няма да стане! 
Идеята е да се започне разбиване от дъното като постепенно "издърпваме" нагоре пасатора. Когато обаче ползваме чашата на миксера, пасатора прави вакум на дъното и въобще не може да изтегли.















Нашата домашна light майонеза е готова!





P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr