четвъртък, 19 март 2015 г.

Козунак на конци в хлебопекарна

Козунак на конци в хлебопекарна




Необходими продукти:

бяло брашно на София мел - 500 гр.
1 яйце и 1 жълтък+ прясно мляко (общо обема на яйцата и млякото трябва да е 300 ml)
мазнината е 2 суп. лъжици студено масло (на парченца)
Захар - 130 гр.
мая - 21 гр.
Процедурата е като при белия хляб:


Излейте течността (прясното мляко и яйцата). Поставете студеното краве масло.










Поставете пресятото брашно, направете кладенче и в него поставете натрошената мая. Посипете маята с малко захар и насипете останалата захар наоколо.












Поставете настъргана лимонова кора, лимонова есенция и ако обичате и малко канела.










Аз пекох козунака на програмата за бял хляб -3.05 часа, но може и на програмата за пълнозърнест, която е по-дълга-3.15 часа, теглото на 1000 г. и кората -"тъмна". 
Когато сте готови натиснете бутона Старт/Стоп.




При звуковия сигнал на машината добавих стафиди и захаросани портокалови корички.





















Отгоре намазах с белтък и поръсих със захар, преди да се започне програмата печене (индикация на дисплея).






















Втаса толкова много че полепна по стъклото и като го извадих го дозапекох за 5 минути само отгоре в предварително загрята фурна.
















P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата нова страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr