вторник, 22 април 2014 г.

Как да си направим цветни буркани и шишета

Как да си направим цветни буркани и шишета




Преди време в Pinterest, намерих тази интересна идея за направа на цветни буркани. За какво можем да ги използваме-за интересни интериорни решения като тези тук:






































А ето и самата техника накратко:



























Като следвах показаното по горе, направих следното:


1. Смесих лепило Ц 200 с боя за яйца. Защо за яйца ще попитате, ами защото ако сложим акрилна или темперна, след изсъхване не е сигурно, че ще стане прозрачно.











2. В зависимост от гъстотата на лепилото можем да разредим с малко вода, за да се излee по-лесно.


3. Изливаме в избраният съд-буркан, шише и т.н и въртим съда, докато лепилото облee добре навсякъде.













4. Обръщаме го с гърлото надолу, за да изтече излишното. Ако лепилото е по-рядко, тази процедура е много по-бърза.
















5. Поставяме във фурна, като предварително в съда сме подложили хартия за печене.
6. Държим в печката, докато съда стане отново прозрачен. (Моята фурна е малка и беше на маx, което на стандартна голяма фурна отговаря на около 180 градуса. Аз не го обърнах буркана, за да не поеме фурната миризмата на лепило, но ако фурната не се използва за готвене, е много по добре да се пече с отвора нагоре.)


























7. Ако искаме да направим декоративни свещи или вази, съда може да бъде боядисан и отвън по следната процедура:


























P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

4 коментара:

  1. Колко гореща е фурната? И обръщат ли се бурканите?

    ОтговорИзтриване
  2. Моята фурна е малка и беше на маx, което на стандартна голяма фурна отговаря на около 180 градуса. Аз не го обърнах буркана, за да не поеме фурната миризмата на лепило, но ако фурната не се използва за готвене, е много по добре да се пече с отвора нагоре.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,
    каква е горе-долу продължителността на печене?След колко време при Вас станаха отново прозрачни?Аз имах два неуспешни опита - пекох ги доста дълго време на 180 градуса и при двата опита, но така и не станаха прозрачни.


    ОтговорИзтриване
  4. Може би проблемът е в марката лепило, какво лепило ползвате? За да сте сигурни че марката лепило е добра вземете прозрачен канцеларски джоб и нанесете слой лепило върху него. Оставете да изсъхне. Когато е напълно изсъхнало, трябва да е почти прозрачно...така и сле добавяне на оцветител (за предпочитане от рода на боя за яйца), лепилото ще запази своята прозрачност.

    ОтговорИзтриване

Translate

Flickr