четвъртък, 19 юни 2014 г.

Гипсова ръка

Гипсова ръка



Из интернет може да намерите много статии за това как се прави гипсова отливка ръка в ръкавица. Повечето обаче, като резултат, на мен не ми харесват, защото са твърде разперени и имат нeeстествена форма.
Поекспериментирах и ето какво се получи:















За целта използвах дебела домакинска ръкавица (размер S). Отрязах я, около 2 пръста, за да може да се налee гипса по-лесно.





Приготвих гипсовата смес (рецептата тук) и я излях в ръкавицата. 




Добре е да имате някого, да ви помогне. Когато сместа е напълнила ръкавицата да избраното ниво, за да получите по-естествена форма, поставете ръкавицата с скута, върху ръката си (все едно че държите бебе). Гипса стяга за 1-2 минути на отвора на ръкавицата. 





Поставете ръкавицата легнала, върху вашата ръка, така тя ще заеме естествената форма на ръката. Необходимо е да се подържи около десетина минути.


Когато усетите, че гипсът е стегнал в ръкавицата, започнете полека да режете с ножичка, за да позволите да съхне по-добре. Не бързайте да махате напълно ръкавицата преди да е минало поне 24 часа.













Върху готовата гипсова ръка, нанесете акрилен грунд няколко пъти, като шкурите между нанасянията на всеки нов слой и накрая нанасете бяла акрилна боя.























P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr