събота, 6 декември 2014 г.

Декоративна мини керемида с кофичка от кисело мляко

Декоративна мини керемида с кофичка от кисело мляко 





Декоративните мини керемиди могат да бъдат ползвани за основа на различни декорации с декупаж, с моделиращи пасти, структурни пасти.


Необходими материали:

моделираща паста
2 кофички от кисело мляко
макетно ножче
картонен шаблон
олио за намазване на формите


Като моделираща паста, аз използвах тази саморъчно направена.





Кофичката от кисело мляко се намазва с обикновено олио. В разрязаната на половина кофичка се поставя част от пастата и отгоре се поставя другата кофичка, също добре намазана с олио.













Поставяме ръката си вътре в кофичката и завъртаме наляво и на дясно, няколко пъти, така излишната паста излиза отстрани.













Завъртаме кофичката, така че разстланата паста да остане върху кофичката от кисело мляко, която е цяла. Ползваме изрязаната кофичка, за да изрежем очертанията на керемидата. Отстраняваме срязаната кофичка и нашата малка декоративна керемида изглежда ето така:














Оставяме да изсъхне много добре от лицевата страна и после внимателно я отлепяме от кофичката. Отзад керемидата ще бъде влажна. Оставете да съхне. Преди да е стегнала напълно, може внимателно да ошкурите по-грапавите места, не натискайте, за да не я счупите.


























P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

2 коментара:

Translate

Flickr