неделя, 14 декември 2014 г.

Коледна и новогодишна украса за прозорци "направи си сам" Част II

Коледна и новогодишна украса за прозорци "направи си сам" Част II




Снежинка-лепенка за прозорец с лепило Ц 200

Тази техника съм я публикувала още преди време ето тук.

Колкото и да не е за вярване от лепилото Ц 200 се получават лепенки за стъкла, които, ако са добре направени са доста трайни. От собствен опит мога да кажа, че крайния резултат зависи много от качеството на лепилото, което се използва. Предишните лепенки, ги правих с марково лепило, а тези с лепило в тубичка от магазините по един лев. По нискокачественото лепило прави по-тънък слой, тъй като е по-разредено, разлива се повече и трудно запазва формата си.

Върху избраната картинка с форма на снежинка се поставя или прозрачно домакинско фолио или картинката се слага в прозрачен канцеларски джоб. Отгоре, със спринцовка, пълна с лепило или лепило, направо в тубичка очертаваме силуета на снежинката, като внимаваме да не се разтече. 
Докато е още мокро лепилото може да се поръси с перлен прах.























Снежинките съхнат около денонощие, като след като са изсъхнали, се отлепят и се залепят на избраният прозорец. може да се коригират с изрязване с ножичка.














Ето и няколко снимки за такава украса от руските сайтове:


















Снежинка и елхичка с пистолет с топъл силикон


Тази идея е показана на много места в Интернет, но аз не бях я правила досега и реших да опитам. Правих я с обикновен прозрачен (топъл) силикон, но докато се ровех в интернет видях че се продава и специален с перлен блясък.


Процедурата е проста: Първо си правим очертание на украсите, които искаме да реализираме. За работна подложка е най добре да се ползва стъкло, леко намазано с олио или напръскано с готварски спрей, от тези против залепване.















Поставяме картинката под стъклото и започваме. Когато сме готови, изчакваме да стегне добре и отлепяме. 

























Ако има места, където не се е получило дотам добре, може да коригираме с ножичка.

















Украсяване:
Първият начин е да се намаже лепило С 200 и да се посипе перлен прах.


























След като го направих открих и втори вариант, който ми хареса повече-с перлен лак за нокти, покрива отлично и съхне бързо.





































P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

2 коментара:

Translate

Flickr