неделя, 22 декември 2013 г.

Декорация на керемида/ Зимен пейзаж

Декорация на керемида/ Зимен пейзажТази идея е взета от списание: "Decorazioni e addobbi" на издателство Il Paese del Sole


Необходими материали:

2 листа декупажна, оризова хартия или салфетка с зимен пейзаж
Керемида
акрилни бои
бои в тубички за контур
ръкавици
четки
Финалек лак-спрей
структурна паста за обем или силикон
Декупажно лепило
Пистолет топъл силикон
1. Сложете си ръкавици и нанесете релефната паста ефект сняг върху цялата повърхност на керемидата.
2. Внимателно откъснете избраният декупажен мотив.


3. Поставете мотива на избранато върху керемидата място и с четка, добре попила с декупажно лепило нанесете върху картинката, като нанасяте от средата към краищата.


4. С помощта на акрилните бои смесени с релефната паста сняг допълнете празните части на керемидата.5. След като изберете местата от зимния пейзаж, които трябва да са релефни ида изпъкват, нанесете пастата за релеф или силикона.
6. От вторият еднакъв декупажен мотив откъснете само обектите, които ще бъдат по-изпъкнали в релефа. Поставете на определените места (с предварително нанесен силикон или релефна паста).


7. Нанесете декупанно лепило, без да натискате, като целите да изпънете добре поставените елементи и да изкарате въздуха, евентуално останал отдолу.8. Със шпакличка или четка с гумен накрайник притиснете където е необходимо, за да изпъкне по-добре релефа.
9. Направете контури с релефна паста (от тубичка).
10. Накрая завършете с нанасянето на два слоя защитен лак.

P.S. Ако искате да видите и научите още много нови и интересни неща, посетете нашата страница във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/378107482259981

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Flickr